“Sayılar Tanrısallığın Pelerinidir” der Platon. Her insan gibi her sayıda benzersizdir. Evrenin şifreleri olan sayılar ve insan ilişkisi dini, felsefi, estetik ve çeşitli kültürel çağrışımların bir enstrümanıdır. Sayı mistisizmi kadim dönemlerde sayı ve kehanet kelimelerinin birleşimi olup Aritmomani olarak adlandırılır ve kökenleri Fenike- İbraniler’e dayanır.
Şimdi sizlerle ezoterizmin gizemli koridorlarından geçip, tılsımlı sularına dalarak “usta mimar” 22 ye ulaşalım.
Gnostik anahtar, tanrının şifresi olarak tanımlayabileceğimiz 22 sayısı üstat sayı olarak bilinir.
Peki neden?
22 numara ruhsal aydınlanmanın, ışığın oğullarının ve kızlarının sayısıdır.
İbrani ve Fenike alfabesinde 22 harf vardır. 22 Sayısı ayrıca İbranice yorumlarda ışığı temsil eder. Bu harfler 7 Kollu tapınak şamdanında 22 badem çiçeğiyle temsil edilir. Badem çiçekleri yapraklarından önce açar ve yılın ilk “uyanan” çiçekleridir. Ayrıca Lübnan ve İsrail tepelerinde ilk çiçek açan ağaçlardan biri olan bademin İbranice anlamı “uyanan” dır.
Tarot kartlarında 22 Majör Arkana “büyük sır” dır.
Bilimsel ve sembolik olarak bu 22 harf, kafatasımızda bulunan 22 adet kemiktir ve aydınlanmaya (ışığa) giden yolda ışığı aldığımız yerdir. Beynimiz düşünmek, fikir yürütmek ve evreni anlamlandırmak için muhakeme edebileceğimiz yerdir.
Işık kelimesi Yuhanna İncil’inde yirmi iki kez kullanılmıştır ve Yuhanna İsa’dan şöyle bir alıntı yapar: “Ben dünyaya bir ışık olarak geldim.”
Âdem’den Yakup’a yirmi iki nesil vardır.
Tanrı bütün kainatı 10 sayı (sefirot) vasıtasıyla yaratır ve bu sayıları birbirine bağlayan 22 yol vardır. Bu 22 yol İbrani alfabesinin 22 harfinin izdüşümüdür.
Astrolojide bilgeliğin en son noktası olan Satürn’ün uydularından biri Titan’dır ve Titanyum elementi adını Yunan mitolojisine göre efsanevi Altın Çağ’da dünyayı yönetmiş olan güçlü tanrı ırkıdır. Bu elementin atom numarası 22’dir.
Dünya’nın en eski film şirketlerinden Paramount Pictures’in logosu 22 yıldızla sembolize edilir.
Bir Cevap Yazın